duminică, 8 februarie 2015

MAFIA DIN CFR AFECTEAZĂ SECURITATEA NAȚIONALĂ (I)



 Astăzi am avut o experienta interesanta dar trista. Am avut ocazia sa trăiesc o zi din viata unui mecanic de locomotiva de la CFR Călători:
-infrastructura CFR este la pământ, si asta am constatat-o nu din povesti, ci din modul în care am efectuat un traseu de 100 de kilometri cu o săgeata, o buna parte chiar am manevrat trenul. exista riscul ca în orice moment sa cedeze traversele, terasamentul sau chiar liniile , chiar dacă circuli cu viteza redusa. Pe porțiuni de zeci de kilometri trebuie sa mergi cu maximum 50 de km pe ora. Sistemul feroviar din ROMÂNIA este nesigur si riscant, iar timpul pe care il face un călător este extrem de lung. Însăși filosofia unui sistem feroviar este de a spori viteza de deplasare intre localități și siguranța, comparativ cu transportul rutier. La noi este invers. Am discutat cu mecanicii de locomotiva, si am constatat ca de fapt se cauta in mod deliberat distrugerea sistemului feroviar. Actualmente, in caz de război, transportul de armament și tehnica militara ar dura neverosimil de mult dintr-un loc în altul, și în plus nu mai se poate garanta faptul ca structura rezista la asemenea greutăți. Astfel prin raptul din sistem avem o grava problemă de siguranță națională. in zilele următoare voi veni cu detalii și amănunte prin care voi demonstra modul in care se fura și

astăzi din CFR, și cum securitatea națională este afectată.

Sunt uluit....una este să afli de la televizor sau din povești ceea ce se întâmplă. Alta este sa simți realitatea. Sincer, mecanicii de locomotive români sunt adevărați eroi. Lipsa siguranței infrastructurii este compensată manual de măiestria și atenția acestor oameni. Am văzut porținui cu traverse din lemn, mai ales în curbe, neînlocuite de peste 30 de ani. Pe acele porțiuni trebuie sa limitezi trecerea la 20 km pe oră, însă nu e sigură nici trecerea cu această viteză. Oricând poate ceda linia, fiind vorba de noroc pur și simplu. Impresia mea, este ca se circulă la ...ghici și la mână. Factorul uman este mult prea prezent în siguranța traficului pe cale ferată. Am mers cu un tren de 80 de tone, însă mă întreb cât de riscant este să cobori pantele sau să treci prin curbele acelea cu traverse de lemn vechi și putrezit, cu un tren de peste 2 - 3 mii de tone?

CFR merge pe pierdere fiindcă de la REVOLUȚIE nu s-a investit aproape nimic în infrastructură. NIMIC! Uzura este mult peste limita admisă! Mai mult, reducerile de personal, acari, posturi din siguranța traficului, personal de întreținere, mecanicii nu mai au ajutor de mecanic ci conduc singuri trenul ore în șir, toate acestea duc la renunțarea a cât mai mulți posibil utilizatori ai căilor ferate și reorientarea lor spre transportul rutier. Cum vrea CFR să aibă călători dacă timpul în care parcurgi cu trenul o anume distanță este în România cam cu 30 la sută sau mai mult, mai mare decât timpul pe care îl petreci între aceleași localități cu mașina sau autocarul? Cum vrei să atragi transportul de marfă pe calea ferată din moment ce nu ai siguranța onorării la timp a comenzilor, apărând în transportul mărfii tot felul de întârzieri, unele prevăzute, altele prevăzute. TRANSPORTUL CFR, a devenit total nerentabil pentru oricine, nici măcar nu mai este odihnitor ci chiar enervant! Nu mai vorbim de condițiile total improprii de muncă a mecanicilor de locomotivă... Oamenii , de exemplu în timpul de odihnă nu au asigurate condiții MINIMALE de somn, ei dorm prin gări ți prin casele de bilete dezafectate, după care pleacă ore în șir la drum, purtând răspunderea a mii și mii de vieți. Salariile sunt puțin mai mari decât ale unei secretare de multinațională, sau decât ale femeii de serviciu de la ministerul transporturilor... Dragilor, de astăzi am luat hotărârea să fac tot ce pot ca să trag un semnal de alarmă asupra infrastructurii CFR din ROMÂNIA. În timp ce tot mai mulți transportatori iși mută afacerile folosindu-se de căile rutiere, mai scumpe și deplorabil de proaste în ROMÂNIA, CFR se scufundă... Să nu uităm că va veni momentul în care nici căile rutiere nu vor mai putea face față, fiindcă mutarea pe șosele a mărfurilor duce la uzura prematură și a acestor căi. Între timp la CFR nu se întrevede nimic bun în materie de infrastructură, iar în 10 ani, în acest ritm NU VOM MAI PUTEA VORBI DE CĂI FERATE ÎN ROMÂNIA. Dar nici de căi rutiere. ( va urma)

Alex Oprea


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu