duminică, 10 mai 2015

Dupa ce a fost devalizat de Vanghelie, un alt hot se pregateste sa fure de la Sectorul 5

Deputatul PSD Cristian Rizea a avut întîlniri cu Ioan Mihăilă, consilierului ministrului Energiei, Constantin Niţă cu o zi înainte ca acesta să fie reţinut de procurorii DNA în dosarul “Mită pentru energie ieftină”. Rizea a fost suspectat ca intermediar încheierii unui contract ce ar fi prejudiciat Hidroelectrica.

Informaţiile au apărut în dosarul “Mită la Hidroelectrică” în care DNA i-a trimis ieri în judecată în stare de arest preventiv pe directorul Eugen Brădean şi pe consilierul Ioan Mihăilă deoarece aceştia au oferit denunţătorului Remus Vulpescu, membru în Consiliul de Supraveghere a Hidroelectrica, mită în sumă totală de 1,4 milioane de euro. Banii erau promişi pentru ca Vulpescu să voteze încheierea unui contract de vânzare de energie pe patru ani cu societatea Energon Power&Gas Cluj. Prejudiciul pentru Hidroelectrica ar fi fost de 175 de milioane de lei. Denunţătorul Vulpescu a declarat că suma totală pusă la bătaie pentru obţinerea contractului de către Energon Power&Gas era de 7 milioane de euro. Procurorii nu au avut probe pentru a-i inculpa şi a-i trimite în judecată pe Rizea (care ar fi apărut în lanţul intermedierii afacerii) şi pe ministrul delegat pentru Energie Constantin Niţă, despre care în convorbiri se spune că ar fi fost una dintre persoanele ce urma să beneficieze de mită, alături de un “băiat cu ochi albaştri” (ofiţer de la serviciile secrete). De asemenea, nu au avut probe nici împotriva lui Rareş Criste, omul de afaceri care controlează societatea Energon Power&Gas, ce urma să plătească mita.
În rechizitoriul de trimitere în judecată se precizează: “din ansamblul materialului probator administrat în prezenta cauză a rezultat, fără putere de tăgadă, inexistenţa unei complicităţi infracţionale între cei doi inculpaţi (directorul Bădean şi consilierul Mihăilă-nn) şi numiţii Constantin Niţă, ministru delegat pentru Energie în cadrul Guvernului României, Cristian Rizea, deputat în Parlamentul României (…), motiv pentru care se va dispune faţă de aceştia neînceperea urmăririi penale pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de dare de mită”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu