luni, 8 iunie 2015

Românii intre PONTA și Băsescu-sa plece sau sa nu plece PONTA?



Ponta trebuie sa plece! Ponta trebuie sa ramână și să lupte cu sistemul! Ponta este vinovat! Ponta este nevinovat dar sistemul il vrea plecat pentru ca Basistii sa vina la putere.....

Sunt doar câteva idei care se exprimă în spațiul public. Idei absolut nocive, indiferent de sursa din care provin, fiindcă de aici se vede lipsa de opțiune și orizont a unei grămezi de oameni ce odinioară se numea poporul român.
  Plecarea de la guvernare a lui Victor Ponta în condițiile create de începerea urmăririi penale împotriva sa, ar trebui privită deocamdată prin prisma morala și mai ales prin cea legată de avantajele și dezavantajele plecării acestuia pentru țară, și pentru locuitorii ei. Ar trebui analizate dintr-o perspectivă strict economico-socială și politică. Fiindcă Ponta este nevinovat de acuzele ce i se aduc, asta până la proba contrarie. Cum DNA este suspectat și dovedit de nenumărate abuzuri, privesc cu o oarecare rezervă acuzele acestei instituții multpreabasiste. Luând în calcul însă faptul că Ponta și Băsescu au fost mereu într-un pact de coabitare, nu pot decât să fiu sceptic la acest joc, mai ales că din comunicatul DNA nu prea reies faptele de care este acuzat premierul....Deasemenea pot însă crede că de fapt procurorii DNA au probe serioase în cauză, altfel ar fi prea riscant pentru DNA totul. În baza unui comunicat, eliptic de multe elemente constitutive ale vre-unei infracțiuni, nu putem judeca vinovăția sau nevinovăția unui om.
Plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului nu are în prezent efecte atât de mari cu manipulatorii de serviciu încearcă să acrediteze. Majoritatea parlamentară este cea care dă premierul, deci un alt premier ar trebui să provină tot de la arcul puterii, PSD, PC, UNPR SI PLR. Faptul că suntem amenințați cu lozinci care susțin că dacă pleacă Ponta  vor veni băsiștii sau pdl-iștii este o prosteală pe față pentru idioți. Actuala opoziție, nu are în acest moment nici o șansă de răsturnare a actualei majorități din Parlament, nici măcar moțiunea introdusă de noul si murdarul PNL nu va trece sub nici o formă. Pe de altă parte, PSD ar trebui să scape de Ponta în această situație și să vină cu o propunere fără pată în locul acestuia, avțnd acum șansa să se întărească sau să se ducă pe apa sâmbetei de tot. Nu știu dacă sacrificarea partidului social democrat pentru un individ sau mai mulți este o formulă fericită, însă șansele sunt fifty-fifty....
Rămânerea lui Ponta la conducerea Guvernului și a PSD va da ocazia opoziției să iasă cu tot felul de lozinci de speculații sau chiar de adevăruri, însă are o șansă enormă pentru a-și consolida pozițiile și a crește. Ceea ce însă nu înțeleg Gorghiu și Blaga este faptul că la felul cum au pus problema plecării plagiatorului nu fac decât să pară două personaje din familia Flinstone.
În același timp, Ponta a devenit nociv deocamdată ca imagine a ROMÂNIEI , iar dacă ar pune interesul țării deasupra interesului personal sau de gașcă , scandalul cu DNA ar fi un bun prilej de a pleca. Dacă Ponta ar fi convins în sinea lui că este curat, ar demisiona și s-ar pune la dispoziția instanțelor, iar dacă acesta va fi achitat , ar deveni un fel de erou național. E drept nu imediat, însă în acel moment DNA ar fi umilită și chiar s-ar pune problema desființarii acestei structuri. Însă ceva il ține lipit de scaunul de premier și mai ales de cel de parlamentar sub masca imunității....Întrebarea este: OARE CE? Sigur că la afirmația mea pot apărea speculații, cum că DNA îi vrea catușele de mâini cu orice preț, deci Ponta ar risca dacă ar demisiona. Da, dar în cazul în care el se simte nevinovat, atunci sigur se va găsi o instanță să îl achite, și Rarinca-gate nu ar mai putea fi condamnat sau interpretat nici chiar de cei mai profunzi băsiști....ARE PONTA ACEST CURAJ? Dacă nu il are, atunci mie îmi este clar că are schelete în dulap.
Alex Oprea 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu