marți, 17 mai 2016

RUSINE ROMANIA! RATAREA EUROVISIONULUI ESTE JENANTĂ!


Din nou România a demonstrat cî este rușinea Europei. De data asta la Eurovision. Așa după cum se știe , țara noastră a fost exclusă din acest festival, neavând nici drepturi de transmisie, deoarece nu a achitat suma de 16 milioane de euro organizatorilor. Datoria este cumulată pe o perioadă mai lungă, în care a fost tolerată și amânată la plată. Mnagementul defectuos al TVR, furăciunile, contractele fictive sau paguboase au dus la această situație care este chiar virful icebergului corupâiei din această instituție. Oare de ce platim abonamente la TVR, dacă aștia continuă să ne facă de râs?
 
EUROVISION 2016. Ucraina s-a impus în Finala Eurovision, după o seară dramatică, cu răsturnări de situație în clasament. Iată melodia câștigătoare:
Jamala, o interpretă ucraineană de origine tătară, născută în Crimeea, a impresionat juriul la Eurovision 2016.
Artista a cântat piesa „1944” în prima semifinală a concursului, desfășurat ieri-seară la Kiev.
Cântăreața ucraineană a impresionat prin cântecul ei, inspirat dintr-o poveste spusă de străbunica sa, despre deportările tătarilor din Crimeea, organizate de regimul sovietic.
Acest dezastru a rănit familia ei și alte familii de tătari din Crimeea, subiectul fiind unul foarte sensibil pentru artistă, potrivit ziarulnational.md.
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a salutat succesul cântăreţei. "O prestaţie şi o victorie incredibile! Toată Ucraina îţi adresează un mare mulţumesc, Jamala!", a scris pe Twitter Petro Poroşenko.
La Moscova, piesa Ucrainei a declanşat un adevărat scandal. Oficialii ruşi au protestat împotriva acestei alegeri destinate, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.
Australia, care a condus clasamentul până în ultima clipă, a venit pe locul doi, fiind urmată pe locul trei, de Rusia.
Iată clasamentul final:

Schimbarea modalității de calcul a punctajului
Votarea la Eurovision Song Contest în 2016 s-a transformat radical, scrie eurovision.tvr.ro. În trecut, rezultatele juriilor de specialitate și ale telespectatorilor au fost prezentate ca fiind un rezultat „combinat”, fiecare având pondere de 50% din scorul final. Începând de anul acesta, juriile de specialitate și telespectatorii care votează din fiecare țară vor acorda fiecare un set de puncte de 1 la 8, 10 și 12. Asta va însemna că și primele 10 țări din top vor primi puncte și de la juriu, dar și de la televot aducând un plus de „spectacol” sutelor de milioane de telespectatori din Europa și nu numai.
Cum funcționează?
După ce telespectatorii au votat prin telefon, SMS sau folosind aplicația oficială, fiecare purtător de cuvânt național din cele 43 de țări participante va fi chemat să prezinte punctajele juriului lor specializat. După prezentarea punctajului primit de la juriu, punctele din televot ale fiecărei țări participante vor fi combinate, și va fi realizat un punctaj pentru fiecare piesă. Aceste rezultate vor fi anunțate de gazdă, începând cu țara care a obținut cel mai mic punctaj de la public și terminând cu țara care a obținut cel mai mare număr de puncte, construindu-se astfel drumul spre un punct culminant garantat așteptat cu emoție de telespectatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu