vineri, 15 iulie 2016

SALAD BOX SIBIU işi inşeala şi clienţii şi angajaţii!

Pe lângă faptul că Salad Box foloseşte în conţinutul salatelor carne de pui adusă din apropierea CERNOBÂL,aşa cum am arătat deja într-un material anterior,  carne pe care Direcţia Sanitar Veterinară nu doreşte să o expertizeze, trimiţându-ne răspunsuri la alte întrebări decât cele pe care postul nostru de radio le-a adresat, firma amintită îşi înşeală şi angajaţii.
Carnea de viermi este gratuita
Vineri, 15 iulie, deşi era zi de salariu, firma nu a achitat angajaţilor nici un leu. Mai mult, deşi toţi angajaţii au în contractele de muncă încheiate cu firma, prevăzute bonuri de masă,aceasta a refuzat să le mai dea celor care sunt minori. Pentru că trebuie să spunem că la această firmă se lucrează şi cu persoane care nu au împlinit 18 ani, fiindcă aproape nimeni nu vine să se angajeze la ei. Mai mult, minorii lucrează de multe ori peste norma maxima obligatorie de 6 ore, fiind ţinuţi la lucru câte 8 sau 12 ore, ceea ce legea interzice. 
Un alt aspect este legat de faptul că deşi pe toate afişele şi reclamele firmei apare că ei folosesc în reţetele lor ulei de măsline, am descoperit faptul că aceştia îşi înşeală proprii clienţi, folosind un ulei inferior, de turte, ulei care rezultă din stoarcerea resturilor de măsline, având o calitate mult inferioară celui de măsline. Clienţii însă plătesc preţ de ulei de măsline.  
Redăm mai jos conţinutul adresei noastre înaintată Directiei Sanitar Veterinară Sibiu şi Agenţiei Naţionale pentru protecţia Consumatorului. Conţinutul sesizărilor noastre este identic:

raspuns ANPC

Frapant este însă răspunsul celor doua INSTITUŢII ALE STATULUI care nu şi-au făcut treaba şi de fapt nu au lămurit problema produselor folosite. Inspectorii au făcut  o verificare superficială la aceste produse, nu au efectuat nici o analiză de laborator la carnea de pui, probabil de teamă ca laboratoarele lor să nu se contamineze radioactiv, sau cine ştie cum au dat-o la pace cu cei de la Salad Box.   Insultându-ne vigilenţa, am primit următoarele răspunsuri, vezi foto.
Cu alte cuvinte, băieţii plătiţi din bani publici să ne apere de asemenea şmecheri, se spală pe mâini şi nu ne răspund la întrebarile esenţiale puse de noi. ANUME UN CERTIFICAT EUROPEAN DE ANALIZA LA CARNEA DE PUI DIN UCRAINA şi UN BULETIN DE ANALIZĂ REALIZAT ÎN ROMANIA asupra acestei cărni. 
Raspunsul DSV SIBIU
 Atenţie aşadar ce şi unde mâncaţi, fiindcă nimeni în ţara asta nu poate garanta faptul că ceea ce este în ambalaje coincide cu ceea ce scrie pe ambalaj sau cu actele însoţitoare ale produselor. Mai ales la cele importate din ţări aflate într-o totală lipsă a securităţii alimentare, printre care se numără şi Ucraina.
Salad Box aparţine de o societate din Baia Mare, anume DMA QUALLITY FOOD, în calitate de francizor. Echipamentele personalului, ponosite şi rupte, rulajul enorm de personal, lipsa de profesionism şi uneori de politeţe faţă de clienţi sunt ingredientele care doar se adaugă la definirea proverbului cu gardul şi leopardul. Preţul piperat al produselor (multe dintre ingrediente se cumpără din supermarketul alăturat şi nu au nici un gust) s-a menţinut la salad box şi după scăderea TVA-ului. Însăşi directorul ANAF Cluj se declara nemulţumit de această situaţie:http://www.voceatransilvaniei.ro/culmea-tva-ului-scazut-o-salata-de-la-salad-box-are-acelasi-pret-inainte-si-dupa-scaderea-tva-ului-fostul-sef-al-anaf-a-postat-pe-facebook-bonurile-fiscale/
Despre cutia milei aflată pe tejghelele SALAD BOX şi drumul banilor, în episoadele viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu